Ψήφισμα.

 

Το Δ.Σ. του Ισοκράτη (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων διευθυντών φωτογραφίας, σκηνογράφων, ενδυματολόγων, μοντέρ και ηχοληπτών) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των καλλιτεχνών και την μάχη τους ενάντια στο Π.Δ. ( Προεδρικό Διάταγμα) 85 που σχεδιάστηκε για να υποβαθμίσει τις σπουδές και τα πτυχία όσων φοιτούν σε δραματικές σχολές, ωδεία, σχολές χορού και σχολές κινηματογράφου.
Ζητάμε μαζί με όλους τους καλλιτέχνες την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85 και της τροπολογίας 1565/23 και την άμεση ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών πανεπιστημιακού επιπέδου πενταετούς φοιτήσεως. Μιας Ακαδημίας που θα θεραπεύει το σύνολο των Παραστατικών και Οπτικοακουστικών Τεχνών, στεγαζόμενη σε ενιαίο χώρο, ώστε να διευκολύνεται η ώσμωση μεταξύ φοιτητών διαφορετικών κατευθύνσεων.
Τα μέλη του Ισοκράτη ως δημιουργικοί καλλιτέχνες που εργαζόμαστε στον κινηματογράφο και κάθε μορφή Οπτικοακουστικής Τέχνης, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου του πολιτισμού και διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα για όλους και κυρίως για τους νέους καλλιτέχνες.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.